Menu

Zámecké kazematy Slavkov u Brna

Dodavatel vín

ctvrtecnici_916V naší vinné galerii najdete vína od těchto dodavatelů:
Jeden z prvních se jmenuje:

Ing. Jakub Šamšula

Plocha jeho vinic dosahuje rozměrů až 1 ha. Roční produkce je 7000 lahví a mezi pěstované odrůdy patří: Pálava, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské modré, Frankovka a Alibernet. Jeho vinařství, které celou svou produkci lahvuje, se specializuje na výrobu limitovaných partií přívlastkových, převážně bílých, vín exkluzivní kvality pocházejících z přísně redukované sklizně hroznů z vlastní vinice. Hlavní důraz je kladen na přípravu suchých vín, jež vynikají jemností a čistotou chutě.
Při vinifikaci jsou u něj kombinovány tradiční výrobní postupy (šetrné zpracování hroznů a minimalizace zásahů do vína během zrání) a moderní metody (používání čistých kultur kvasinek, nerezových nádob a řízeného kvašení), které propůjčují vínům nezaměnitelný charakter. Všechna vína nesou značku C.O.S. (color. odor. sapor.- barva, vůně a chuť), která již ve starém Římě označovala jen vína té nejvyšší kvality. A podpis na každé lahvi vám zaručuje, že každá kapka vína byla připravena s láskou a precizností.

Druhý z našich vinařů se jmenuje:

Ing. Lukáš Hradil

Plocha jeho vinic dosahuje rozlohy až 3 ha. Roční produkce je 20 000 lahví a mezi pěstované odrůdy bílé patří: Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Neuburské, Tramín červený, Rulandské šedé, Rulandské bílé a další. Červené odrůdy: André, Cabernet Moravia, Dornfelder, Frankovka, Rulandské modré, Rubinet a další. Dále nabízí slámové víno a rosé. Pochází z malé rodinné firmy. Svá vína začali oficiálně prodávat až od roku 2002, ale ozdobou privátních archivů se stala již od roku 1985. Na 3 ha vinic každoročně provádí redukci hroznů z důvodů vyšší cukernatosti. Takto vyzrálé hrozny jsou pak zpracovány velmi šetrnou metodou mletí, odstopkování a lisování.
Po odkalení putují bílá vína do interních nerezových nádrží, kde za přispění chlazení prodělávají kvas, školí se a následně zrají. Červená vína se školí převážně v dřevěných sudech nebo v keramických nádobách, kde se zároveň odbourává jablečná kyselina, což vede ke zjemnění a celkovému zkrášlení vína. Tyto moderní způsoby zpracování Vám umožní ochutnat buketní, ovocná a jemná vína, která pro Vás připravili. Na vína byla získána již řada ocenění – TOP 77 na Ryzlink rýnský – VH r. 2005 a Rulandské šedé r. 2005, ná výstavě Vinium Juvenále Brno 2007 – zlatá medaile na odrůdu Dornfelder – PS – barrique a Rubinet r. 2006.

Další z dodavatelů naší vinné galerie je:

Víno Škrobák

Plocha jejich vinic dosahuje rozlohy až 9 ha. Roční produkce je 30 000 lahví. Vyrábí vína stolní, jakostní, přívlastková, speciální a sekty. Pro výrobu stolních vín nakupuje hrozny od stálých dodavatelů, pro výrobu přívlastkových a speciálních používá pouze vlastní hrozny, u kterých má zaručenou vysokou kvalitu díky komplexu unikátních půdních a klimatických podmínek, nízkou zátěží révových keřů, precizním zeleným pracím, probírkou hroznů a pozdní sklizní.
Z těchto hroznů vytváří v nové moderní výrobní hale šetrným zpracování za pomocí moderních postupů (řízené kvašení, karborická macerace, jablečno-mléčné kvašení, metoda barrique, skladování vín pod dusíkem) aromatická, ovocná a svěží vína se zachováním terroiru a s nezaměnitelným projevem rukopisu vinaře. S výrobou ledových vín začali již v roce 1995 a v roce 1999 vyrobili první ledové červené víno z odrůdy Alibernet v ČR! Jejich vína pravidelně získavají ocenění na prestižních vinařských soutěžích jako jsou Valtické vinné trhy (zlatá, stříbrná a bronzová medaile), Vinoforum (stříbrná medaile), Forum Moravium (zlatá a bronzová medaile), Vinum Juvenale (vítěz kategorie a zlatá medaile).

V neposlední řadě si dovolujeme se zmínit o:

Vinařství Bíza

Plocha jejich vinic dosahuje rozlohy až 3,5 ha. Roční produkce je 35 000 lahví. Mezi pěstované odrůdy patří: Sauvignon, Chardonnay, Rulandské šedé, Ryzlink Rýnský, Muškát moravský, Müller Thurgau, Tramín, Cabernet Sauvignon, Rulandské modré, Frankovka, Neronet, Svatovavřinecké, André a Agni. Vlajkovou lodí vinařství je Grand Cuvée Bizé a Grand Cuvée Caberner. Cuvée jsou vyrobeny z vysoce vyzrálých hroznů, které byly dlouhodobě macerovány na slupkách a následně zrály 12–18 měsíců ve francouzských dubových sudech barique. Obě vína jsou vhodná pro dlouhodobou archivaci, kde se rozvine jejich velký potenciál. Specialitou vinařství je výroba unikátního slámového vína a sektu kvašeného přímo v lahvi. Slámové víno z odrůdy Neronet vyrábí firma jako jediná v ČR.

 

Aktuality

slavkovský zámek

banner

 
contact